hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi csokipuding

MME MME
40 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A karácsonyi csokipuding elkészítéséhez a narancshéjat, a fahéjat, a szegfűszeget és a cukrot a tejjel felforraljuk, ügyelve arra, hogy ki ne fusson, majd letakarva 20 percig hagyjuk hűlni.
  2. A kakaót, a keményítőt és sót összekeverjük egy habüstben.
  3. A tejet leszűrjük, és lassan a száraz hozzávalókhoz csorgatjuk, miközben csomómentesre keverjük.
  4. A tűzhelyen egy lábasban vizet forrlunk, a tetejére tesszük a habüstöt, és kavargatjuk, ameddig fel nem forr és be nem sűrűsödik.
  5. Ezután levesszük a vízgőzről, hozzáadjuk a csokoládét és elkeverjük benne, majd a vajat, azt is elkeverjük, legvégül a tojássárgáját.
  6. A pudingot poharakba töltjük, és a hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, fogyaszthatjuk is! 

    Nézd meg videón, hogy készül a karácsonyi csokipuding:



Ezek is érdekelhetnek