Elkészítés: A csirkemellfiléket felszeletelem, sózom, borsozom, egy jénai tálba helyezem őket, teszek a szeletek közé néhány babérlevelet. Ráöntöm a konyakot és annyi olívaolajat, hogy ellepje, 1-2 napig a hűtőben hagyom pihenni.
Kiveszem a húst a hűtőből, lecsepegtetem. Megszámolom, hány szelet mellfilém van (nekem 18), harmadát felcsíkozom, félreteszem. Előveszem aprítógépemet (lehet húsdaráló is), pépesítem benne a többi mellfilét, a csemege szalonnával és a gombával együtt. Az aszalt gyümölcsöket beáztatom a borba.
Egy serpenyőben felhevítem a vajat, megfuttatom rajta a nagyon apróra vágott hagymát, ízlés szerint fűszerezem, egy keverőtálba öntve hagyom meghűlni.
Amíg hűl, a mogyorót apróra vágom, az aszalt gyümölcsöket leszűröm.
Egy őzgerincformát kikenek a pácolós olajjal, belefektetem a húsos baconszeleteket, mehet bele a gombás, szalonnás húspástétom negyede, ráteszem az aszalt gyümölcsök és az aprított mogyoró felét, a húspástétom következő negyede következik. Középső rétegként a felcsíkozott mellehúsa jön, majd ismét a húspástétom negyede, az aszalt gyümölcsök, mogyoró következik, legvégül pedig a maradék pástétom, amire ráhajtom a baconszeleteket.
Az egészet lezárom alufóliával, az őzgerincformát beleteszem egy vízzel félig telt tepsibe, betolom a 160 fokra előmelegített sütőbe, hőlégkeveréssel 50-60 percig sütöm.
Kiveszem a sütőből, hagyom kihűlni, majd egy éjszakát a hűtőben tartom. Másnap az alufóliát leveszem róla, tálra borítom, centis szeletekre vágom, salátafélékkel tálalom, áfonyalekvárral vagy Cumberland mártással dobom fel.