A birkahúst apróra kockázzuk. A mangalica zsírt felhevítjük, és megdinszteljük benne az apró kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a borsot, köményt, az apróra zúzott fokhagymát, a héjától megfosztott paradicsomot és pár pillanat alatt összehevítjük.
Beletesszük a birkahúst és alaposan megpirítjuk a külsejét fehéredésig, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Félidőben hozzáadjuk a zöldfűszereket.
A burgonyát megpucoljuk és apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. A serpenyőben a vajat felolvasszuk és a megfőtt burgonyakockákat kívülről megpirítjuk. A pörköltet a burgonyával és savanyú káposztával, vagy vegyes vágottal tálaljuk.