Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárgyak helyett élmény: karácsonyi süteményezés 5 szuper pékségben

A karácsonyi készülődés, az ünnepvárás legfontosabb szerepe, hogy lélekben ráhangolódjunk az ünnepre. Gyerekként ez viszonylag könnyen megy, a különféle közösségi programok, a mesék, a család aktív közbenjárása mind-mind segít elvarázsolni minket.

Felnőttként azonban már nem csak a csoda vár ránk, nekünk magunknak is tennünk kell azért, hogy ez a varázslat megszülessen. Éppen ezért az barátainknak, családtagjainknak szánt ajándék beszerzésére szánt pénzt és időt töltsük inkább velük, hiszen tele van a város, az ország kisebb-nagyobb felfedezésre váró helyekkel, amelyek kellemes, otthonos környezetet és izgalmas választékot kínálnak egy-egy baráti összejövetel számára.

Pékesség

A kis óbudai pékségben minden adott, hogy beleszeressünk. A péksütemények nagy műgonddal készülnek, a túrós párna roskadozik a tölteléktől, a pogácsák, mintha a nagymama tepsijéből ugrottak volna ki, s a kenyerek olyan szépek, amilyen finomak. A választék folyamatosan bővül, de ha ide szoknánk, akkor sincs gond, a nagy klasszikusok mellett a törzsvevők kedvencei is mindig kaphatók. Az ünnepi időszakban a klasszikus, mákos és diós bejgli mellett gyümölcskenyér és mézeskalács is várja a vendégeket.

1036, Budapest, Lajos utca 93-99.

Butter Brothers Bakery

A kézműves pékség és reggeliző hely a Vásárcsarnok takarásában szuper lehetőséget kínál egy közös reggelire. A kenyereken kívül számtalan péksüteménnyel (főleg különböző töltetű csigákkal és kiflikkel) vagy helyben készülő szendviccsel verhetjük el az éhünket, amihez többek között házi tejet vagy tisztességes kávét ihatunk.

1093 Budapest, Lónyay u. 22.

Panificio il Basilico

Olaszos hangulatú, de nem kizárólag olasz pékárura szakosodott üzleteikbe öröm betérni. Van, ahol ebéddel is várnak, de ha csak egy kenyér vagy egy péksütemény ficcen be a kosarunkba, az se baj. A választék nagyon széles, a focacciától a szicíliaiak nagy kedvencéig, a canolli-ig. Akkor is jó helyen járunk a Bazsalikom pékségben, ha pizzázni szeretnénk, a professzionális kemence, a szicíliai péksrác, s az olasz alapanyagoknak köszönhetően valóban kitűnő pizzát készítenek. Az ünnepek érkeztével klasszikus bejglikkel és olasz ihletettségű kuglófokkal is készülnek a pékek.

1061 Budapest, Király utca 8-10.

Perfect kézműves pékség, Kecskemét

A kecskeméti kenyérválasztékot jócskán bővítő, hiánypótló pékség sokféle kenyérrel, péksüteménnyel csalogatja magához a vevőket. A hagyományos kovásszal készülő, klasszikus fehér, félbarna, barna kenyereik mellett tönköly-és rozskenyeret is készítenek, s különféle magvas, rostban gazdag kenyerekkel is várják az egészségtudatos vásárlókat. A karácsonyi szezonra - az amúgy is széles árupalettához - csak a diós és mákos bejgli csatlakozik, amit a boltba betérők előrendelhetnek, illetve megvásárolhatnak.

6000, Kecskemét, Nagykőrösi utca 34.

Jókenyér, Pilisszentiván

A Jókenyér csomagolt pékáruival számos üzletben találkozni, pékségük is akad épp elég, ám a cég szíves és lelke Pilisszentivánon lakik, ahol a fantasztikusan modern műhely mellett egy tanműhely is üzemel, ahol a kenyérkészítés csínja-bínja elsajátítható. Pilisszentivánon nem csak tanulni lehet, hanem reggelizni, uzsonnázni, csemegézni az újdonságok közül. A pékségműhely ideális találkahely a Pilis szívében. Az ünnepi időszakban - családi recept alapján - készült kézműves bejgli és a német vonalnak megfelelő stollen, ministollen kávé mellé is.

2084 Pilisszentiván, Erzsébet Ipari park 4.

Ezek is érdekelhetnek

Friss