Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi ajándékok gyerekeknek, akik szívesen sürögnek a konyhában

Bizony vannak olyanok, akiket egészen kis koruktól fogva rabul ejt a gasztronómia. Nem csak enni szeretnek, hanem tevékeny részt vállalnak a konyhai feladatokban, természetesen a saját korosztályuknak megfelelő módon. Az ilyen gyerekeknek viszonylag könnyű ajándékot választani, sokféle klassz gasztrocucc kapható miniséfeknek is.
Szakácskönyvek, ismeretterjesztő könyvek

Számos jópofa, mesehőssel tarkított szakácskönyv található a piacon. Mielőtt ezeket beszereznénk, feltétlen lapozzunk fel őket, hogy ne csak a mesehős szitanyomata legyen tuti, hanem a benne szereplő receptek is az elkészíthető kategóriába essenek. A klasszikus, receptekre épülő könyvek mellett fellelhető néhány igen hasznos, alapanyag ismeretre építő könyv is, ezeket szívesen lapozza a kicsi és a kamasz egyaránt.

Konyha eszközpark

Apró kézbe apróbb eszközök illenek. Ahogy létezik gyerekolló, úgy beszerezhető kicsiny sodrófa, kisebb habverő, amely megkönnyíti a pöttöm gasztromunkás életét. A nagyobbaknak is találni sok olyan eszközt, ami a rutint képes helyettesíteni, mint például a fűszervágó olló, amely a nagyanyáink gyors, deszkairtó mozdulatait egy nyisszantással képes kiváltani.

6+1 KÖNNYEN ELKÉSZÍTHETŐ GASZTROAJÁNDÉK KARÁCSONYRA >>>
Mesés formák, gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek

Egy igazán jól felszerelt konyhában soha nem lehet elég kiszúró forma, így minden évben meg van a helye az újabb és újabb hóembereknek, rénszarvasoknak, fenyőfáknak és azoknak a hópelyheknek, amelyeknek merőben más a mintázata az előző évben kapotthoz képest. Ezeknek az apróságoknak a gyerekek is örülnek, nem csak kiszúrni szeretik a tésztát, hanem szívesen dekorálják is a formára szabott karácsonyi kekszeket .

Még egyszerűbb a dolgunk, ha a most oly divatos sütipecséttel vagy toastpecséttel ajándékozzuk meg a családi-, baráti körbe tartozó lelkes gasztroifjakat. A jópofa, szezonális szöveggel felvértezett kekszek a következő évben akár a mi ajándékaink is lehetnek.

5 SZUPER KARÁCSONYI AJÁNDÉK A GASZTRONÓMIA SZERELMESEINEK >>>

Szintén helyes ajándék lehet a kissé öncélú, de a sütögetéshez akár kedvet is csináló speciális gofrisütő vagy palacsintasütő beszerzése, ahol a végeredményként elkészülő tésztáról Hello Kitty somolyog vagy épp Miki egér kacsint ránk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss