Elkészítés: A pulykamelleket vékony szeletekre vágjuk, akkorára, hogy roládot lehessen készíteni. A szeleteket enyhén kiklopfoljuk, besózzuk. Amíg a hús áll, a kaprot nagyon apróra vágjuk, a túróval és a tejföllel elkeverjük, kevés sót adunk hozzá. Ezt követően a hússzeletekre kanalazzuk a kapros túrót, és mindegyik hús közepébe, a méretétől függően 1-2 szem aszalt szilvát helyezünk. Roládot formálunk belőle, hústűvel összetűzzük, bepanírozzuk. Az olajat időközben felforrósítottuk, belehelyezzük a roládokat, és aranybarnára kisütjük. Miután mindegyik megsült, a hústűket óvatosan kiszedegetjük, és mindegyik húst a közepe táján rézsutosan félbe vágjuk. Tálra tesszük, és még forrón reszelt sajttal megszórjuk. Köretnek krokettet, hasábburgonyát vagy birsalamamártást kínálunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre