Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros zöldbabfőzelék töltött fasírttal

50 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A zöldbabfőzelékhez a burgonyát megmossuk, felkockázzuk, a zöldbabot is megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk.
  2. Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, fűszerpaprikával lehintjük és beletesszük a zöldbabot, a paprikát, a paradicsomot és a burgonyát is. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a zöldbab puha nem lesz. Kevés őrölt borssal, kaporral, pici cukorral ízesítettem.
  3. A tejfölben elkeverjük a lisztet, és hozzákeverjük a babhoz keverjük, kevés citromlével ízesítjük, végül összeforraljuk.
  4. A fasírt elkészítését itt találod.

Ajánljuk még:

Megjegyzés

A mai ebédünk, nagyon szeretjük. Sok zöldbab termett a kertben az idén, most fagyasztott állapotban került a főzelékbe. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss