Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros túróval töltött rántott gomba

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8-10 nagy csiperkegomba
  • A túrótöltelékhez:
  • 25 dkg félzsíros túró
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • kevés őrölt fehérbors
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 csokor kapor
  • A panírozáshoz:
  • 3 közepes tojás
  • csipet só
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A túrótöltelékhez összekeverjük a finomra vágott lilahagymát és kaprot a túróval és a fűszerekkel, megkóstoljuk, szükség szerint ízesíthető utólag még. Megtöltjük vele a megtisztított, szárától megszabadított gombafejeket.

Először lisztbe, majd a kissé sózott tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk őket, a tetején alaposan megnyomkodva, hogy ne folyjon ki a túró. A felhevített olajba úgy tegyük, hogy a túrós fele legyen felül, és elsőbb fedő alatt kislángon megsütjük, majd a túrós felükre fordítva fedő nélkül nagylángon egy kicsit. Papírtörlőre kiszedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss