Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-túrós rakott krumpli

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplikat meghámozzuk, sós vízben feltesszük főni. Megfőzzük a tojásokat is, a szalonnát pedig kevés olajon megpirítjuk. A túrót összetörjük, összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal és az összeaprított kaporral.

A megfőtt krumplikat leszűrjük, a tojásokat pedig megpucoljuk és felszeleteljük. Előveszünk egy hőálló tálat, és a megpirított szalonna alatt levő olajat belecsorgatjuk. Ezután a krumplit vékony szeletekre vágjuk, és kirakjuk vele a táj alját, kicsit megsózzuk. Következik egy sor tojás, majd néhány szelet szalonna, a tetejét megkenjük a kapros-túrós krémmel. Addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó sor krumpli legyen, ezt megkenjük a maradék krémmel.

220 fokon kb. 1 órát sütjük, majd tálalás előtt megszórjuk reszelt sajttal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss