Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-túrós pogácsa

MME MME
1/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, közepébe fészket készítünk. Ebbe tesszük az élesztőt, sót, túrót, tejfölt, a tojás sárgáját és a kaporral kevert langyos tört krumplit. Egynemű, lágy tésztává gyúrjuk, nem baj, ha ragad, óvatosan lisztezzünk! Huzatmentes helyen 1-2 órát kelesztjük. Vastagabbra nyújtva apróra szaggatjuk, forró sütőben lemezen sütjük. A tojásfehérjét sütés előtt a tetejére kenhetjük, de ha az oldalán lecsurog, a pogácsa leragad.
Másnap, harmadnap is puha marad.

Ezek is érdekelhetnek