hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-túrós pite egyszerűen

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához a liszteket kimérjük, majd hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot és a csipetnyi sót. A vajat nagyobb darabokra vágva a liszthez adjuk, majd összemorzsoljuk a vajat a liszttel. Ehhez hozzáadjuk a tojást, amivel rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztát kettévágjuk, majd vékonyan lisztezett felületen mindkettőt tepsi méretűre nyújtjuk.
  2. A töltelékhez a túrót összekeverjük a tojások sárgájával, a cukrokkal, a csipet sóval és a finomra vágott kaporral. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a túrós masszához keverjük.
  3. A sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az egyik tésztalapot, rásimítjuk a túrós krémet, beborítjuk a másik, kinyújtott tésztalapot, villával megszurkáljuk, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

Ezek is érdekelhetnek

Friss