hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-túrós pite egyszerűen

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg rétesliszt
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • 20 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg krémtúró
  • 3 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csokor kapor

Elkészítés

  1. A tésztához a liszteket kimérjük, majd hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot és a csipetnyi sót. A vajat nagyobb darabokra vágva a liszthez adjuk, majd összemorzsoljuka vajat a liszttel. Ehhez hozzáadjuka tojást, amivel rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztát kettévágjuk, majd vékonyan lisztezett felületen mindkettőt tepsi méretűre nyújtjuk.
  2. A töltelékhez a túrót összekeverjüka tojások sárgájával, a cukrokkal, a csipet sóval és a finomra vágott kaporral. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a túrós masszához keverjük.
  3. A sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az egyik tésztalapot, rásimítjuk a túrós krémet, beborítjuk a másik, kinyújtott tésztalapot, villával megszúrjáljuk, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

    HA VAN OTTHON EGY CSOMAG TÚRÓ: 10 TIPP A FELHASZNÁLÁSÁHOZ >>> 

    ÍGY KÉSZÍTS OMLÓS PITETÉSZTÁT LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>

    11 EGYSZERŰ TÚRÓS SÜTI, AMIT ELRONTANI SEM LEHET! >>>

Ezek is érdekelhetnek