Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros túróhabos pohárkrém

MME MME
25 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A túrót áttörjük a szitán, és belereszeljük a citrom héját, hozzáöntjük a levét, beleaprítjuk a kaprot.
  2. A hideg tejszínből a porcukorral, sóval együtt kemény habot verünk, és beleforgatjuk a túróba.
  3. A barackot felszeleteljük, a mézen megsütjük, karamellizáljuk, aztán félretesszük.
  4. A zabos ropogóshoz a barnacukrot egy teflon serpenyőben megolvasztjuk, majd ráöntjük a zabpelyhet. Alacsony lángon, kevergetve megpirítjuk, majd sütőpapírra kiborítva kihűtjük.
  5. Tálaláskor egy mélyebb tányérba szórjuk a zabpelyhes ropogóst, ráhalmozunk a túrókrémből, és megkoronázzuk desszertet a sült barackkal, esetleg még egy kis kaporral.

Nézd meg videón, hogyan készül a különleges zabpelyhes barackos túródesszert

 

Ezek is érdekelhetnek