Elkészítés: A spárgát megpucolom és megfőzöm, majd a szűrőben hagyom kihűlni és jól lecsepegni.
A leveles tésztát kinyújtom, sütőpapírral bélelt tortaformába teszem (ez nálam 3cm magas és 30cm átmérőjű), villával megszurkálom, és előmelegített sütőben picit elősütöm.
Egy tálkában jól összekeverem a tejfölt a tojásokkal, sózom, borsozom, kis ételízesítő is mehet bele ízlés szerint.
A tésztát körbepakolom a lecsurgatott spárgával, majd ráöntöm a tojásos tejfölt, megszórom a felaprított friss kaporral (ha nincs, jó a szárított is, azt már előtte belekeverem a tejfölbe) és a reszelt sajttal.
Kb. 180 fokon sütöm, míg szép piros lesz, és a tejfölös cucc teljesen megsül. Ha kész, hagyom kihűlni, és szeletelve, salátával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre