Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-tejfölös spárgatorta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A spárgát megpucolom és megfőzöm, majd a szűrőben hagyom kihűlni és jól lecsepegni.

A leveles tésztát kinyújtom, sütőpapírral bélelt tortaformába teszem (ez nálam 3cm magas és 30cm átmérőjű), villával megszurkálom, és előmelegített sütőben picit elősütöm.

Egy tálkában jól összekeverem a tejfölt a tojásokkal, sózom, borsozom, kis ételízesítő is mehet bele ízlés szerint.

A tésztát körbepakolom a lecsurgatott spárgával, majd ráöntöm a tojásos tejfölt, megszórom a felaprított friss kaporral (ha nincs, jó a szárított is, azt már előtte belekeverem a tejfölbe) és a reszelt sajttal.

Kb. 180 fokon sütöm, míg szép piros lesz, és a tejfölös cucc teljesen megsül. Ha kész, hagyom kihűlni, és szeletelve, salátával tálalom.

Megjegyzés

Akárcsak a quiche lorraine vagy paradicsomtorta, almatorta, ez is sokkal finomabb, ha hidegen fogyasztjuk, pár órát hagyjuk állni, az ízek sokkal jobban összeérnek. Már próbaltam konzervvel is, azzal is finom volt.
- crazyeve

Ezek is érdekelhetnek

Friss