Elkészítés: A spárga alsó, fás részét törjük le, majd a spárgákat vágjuk félbe. A sárgarépát pucoljuk meg, vékonyan szeleteljük fel. Enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki egészen.
Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a mustárt, a citromlevet, egy csipet sót és az apróra vágott kaprot (ízlés szerint tehetünk több mézet vagy édesítőszert, ha édesebben szeretjük). A dresszinget öntsük a kihűlt zöldségekre, majd kézzel, óvatosan forgassuk össze. Tálalás előtt hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A mozzarellát vágjuk félbe, majd egy papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg borssal, és hagyjuk kb. 10 percig állni. Ezután minden darab sajtot forgassuk bele a kukoricalisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába, ezt a műveletsort ismételjük meg még egyszer, majd tegyük be kb. 30 percre a fagyasztóba a bepanírozott sajtdarabokat.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd a fagyasztóból kivett sajtot óvatosan helyezzük bele. Addig süssük, míg mindkét oldala szép pirosra sül, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja (átfordításnál vigyázzuk, óvatosan fordítsuk át).
Tálaláskor halmozzuk a salátát a tányérra, majd helyezzük mellé a rántott mozzarellát, és úgy kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!