Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros sós kalács

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 3 mokkáskanál só
  • 3 dkg élesztő
  • diónyi margarin
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • tej
  • A kenéshez:
  • 2 csokor kapor
  • 25 dkg margarin (ebből lehet elvenni a tésztához a diónyit)

Elkészítés

Elkészítés: A lágy margarint az apróra vágott kaporral jól kikeverjük. A többi hozzávalókból annyi tejjel, amennyit felvesz, gyenge tésztát készítünk.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a kapros margarinnal, azután feltekerjük, mint a beiglit, majd csigaszerűen összehajtjuk.

Tepsibe téve a tésztát kelni hagyjuk körülbelül 30 percig, majd a tetejét olajjal megkenjük, sóval megszórjuk és megsütjük.

Megjegyzés

Kapor helyett dinsztelt hagymával is készíthetjük a sós kalácsot.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss