Elkészítés: A bulgurt lepirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízben, sóval ízesítve megpároljuk.
A hagymát felaprítjuk és olajon megfuttatjuk, majd hozzátesszük a darált húst, és erős lángon pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, majorannával, felöntjük némi folyadékkal, és beledobjuk a leveskockát is. Készre pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
A másik hagymát is felaprítjuk és megfuttatjuk az olajon, majd hozzátesszük a káposztát, és azzal is pirítjuk egy kicsit. Felöntjük a borral, majd puhára pároljuk (kuktában 10 perc). A kaprot felaprítjuk és a megpuhult káposztához keverjük.
Egy tepsit vagy jénait kikenünk kevés zsiradékkal, meghintjük morzsával, és rétegenként belesimítjuk a káposztát, majd a bulgurt, arra a darált húst. Azt is meghintjük kevés morzsával, és 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre