Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros rakott káposzta

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 bögre bulgur (búzatöret)
  • A húsos raguhoz:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 1 leveskocka
  • fokhagyma
  • majoranna
  • 2 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • Valamint:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 hagyma
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 dl fehérbor
  • 1 nagy csokor kapor
  • bors
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A bulgurt lepirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízben, sóval ízesítve megpároljuk.

A hagymát felaprítjuk és olajon megfuttatjuk, majd hozzátesszük a darált húst, és erős lángon pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, majorannával, felöntjük némi folyadékkal, és beledobjuk a leveskockát is. Készre pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

A másik hagymát is felaprítjuk és megfuttatjuk az olajon, majd hozzátesszük a káposztát, és azzal is pirítjuk egy kicsit. Felöntjük a borral, majd puhára pároljuk (kuktában 10 perc). A kaprot felaprítjuk és a megpuhult káposztához keverjük.

Egy tepsit vagy jénait kikenünk kevés zsiradékkal, meghintjük morzsával, és rétegenként belesimítjuk a káposztát, majd a bulgurt, arra a darált húst. Azt is meghintjük kevés morzsával, és 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Megjegyzés

A hagyományos kolozsvári rakott káposztánál sokkal könnyebb és sápadtabb káposzta. Másnap, harmadnap még finomabb.
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek

Friss