Elkészítés: A pulykamellet ujjnyi vastag szeletekre vágom, és a serpenyőben felhevített olaj és margarin keverékében mindkét oldalát átsütöm, majd egy tányérra átrakom.
A forró zsiradékban a cukrot kissé pirítom, és hozzáadom a kapor 2/3 részét, majd a hússzeleteket visszarakom. Annyi vízzel öntöm fel, hogy a húst ellepje. Hozzáadom a citrom reszelt héját és a levét, majd az ételízesítőt. Amikor a hús már majdnem puha, sürítem a tojás sárgájával elkevert tejszínnel. Készre főzöm, ha szükséges, még ízesítem.
A burgonyát hámozás után kockára vágom, és sós vízben puhára főzöm.
Tálaláskor a burgonyát meglocsolom a húslével és megszórom a finomra vágott kaporral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre