Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros puliszkagolyók

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vizet sóval és diónyi zsírral feltesszük a tűzre. A langyos vízbe szórjuk a kukoricákat folyamatos keverés mellett. A víz mennyiségét a kukorica határozza meg, ha kell, még öntünk hozzá. Folytonos keverés mellett (habverő a legpraktikusabb) jó sűrűre főzzük.

Ha kihűlt, fagylaltos kanál segítségével golyókat formázunk.

A kaprot a diónyi vajon megfonnyasztjuk, és beleforgatjuk a puliszkagolyókat.

Bármilyen sült hús körete lehet.

Megjegyzés

Olcsó köret. Tejjel is ehető, vagy túróval. Sült bacon vagy savanyú káposzta is jól illik hozzá. - rolvisa

Ezek is érdekelhetnek

Friss