Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-kolbászos zellerkrémleves

45 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kapros-kolbászos zellerkrém leves elkészítéséhez a hagymát és a szárzellert megmossuk, megtisztítjuk és kockára vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
  2. Kevés vajat olvasztunk egy serpenyőben, rátesszük a kolbászkarikákat, a zellert és a hagymát, és néhány perc alatt megpirítjuk az egészet.
  3. A megpirított zöldségeket és a kolbászkarikákat átöntjük egy leveses fazékba, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadunk 2-3 erőleves kockát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, és kb. 20 perc alatt kis lángon puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni.
  4. Amikor az előfőzött zellerkrémleves kellőképpen kihűlt, turmixgépbe öntjük és péppé turmixoljuk a kolbászt és a zöldségeket.
  5. A pépet ezután visszaöntjük a fazékba, belenyomjuk a 2 csomag tömlős sajtot, és a főzőtejszínt, majd habverővel simára keverjük.
  6. Beleszórjuk az apróra vágott kaprot, és ha szükséges még egy kis vizet adunk hozzá. Jól átrotyogtatjuk a levest, majd forrón, pirított kiflikarikákkal és friss zellerlevelekkel díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss