Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágom, kevés olajon színesre pirítom. Kiveszem, és ugyanazon a zsiradékon megdinsztelem a nagyon apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával. A hús visszateszem, és pici vízzel puhára párolom.
A kaprot - 1 szál kivételével - felaprítom, a juhtúróval és a tejföllel elkeverem, a húsra öntöm, egyet forralok rajta.
Közben felforralom a a makaróni vizét, só helyett ételízesítőt vagy húsleveskockát teszek bele. A megtört makarónit a vízben felforralom, amikor zubog, elzárom a gázt, és 10 percig fedő alatt állni hagyom. A főzővízbe teszek még 1-2 kanál olajat is! 10 perc után leszűröm, nem kell alá olaj mert a főzővízbe tett elég. Az ilyen módon főzött tészta nem lesz túlfőtt, ragacsos.
Tálaláskor paradicsomkarikákkal, az egy szál kaporral díszítem. Paradicsom salátát adok mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre