Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-juhtúrós csirkemellfilé

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50-60 dkg csirkemellfilé
  • 1 kis fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg juhtúró
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 csokor kapor
  • Valamint:
  • 50 dkg makaróni
  • 2-3 db paradicsom
  • 1 kis fej lilahagyma
  • kevés olaj

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágom, kevés olajon színesre pirítom. Kiveszem, és ugyanazon a zsiradékon megdinsztelem a nagyon apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával. A hús visszateszem, és pici vízzel puhára párolom.

A kaprot - 1 szál kivételével - felaprítom, a juhtúróval és a tejföllel elkeverem, a húsra öntöm, egyet forralok rajta.

Közben felforralom a a makaróni vizét, só helyett ételízesítőt vagy húsleveskockát teszek bele. A megtört makarónit a vízben felforralom, amikor zubog, elzárom a gázt, és 10 percig fedő alatt állni hagyom. A főzővízbe teszek még 1-2 kanál olajat is! 10 perc után leszűröm, nem kell alá olaj mert a főzővízbe tett elég. Az ilyen módon főzött tészta nem lesz túlfőtt, ragacsos.

Tálaláskor paradicsomkarikákkal, az egy szál kaporral díszítem. Paradicsom salátát adok mellé.

Megjegyzés

A családom egyik kedvence, nagyon gyorsan elkészül. - simonani

Ezek is érdekelhetnek

Friss