Kapros-joghurtos grillcsirkesaláta – tökéletes ebédötlet kánikulában

default user icon
MME
Nehéz eldönteni, hogy a melegben mit együnk. Nincs kedvünk főzni, sőt enni sem nagyon, de azért egy könnyű salátára nem mondunk nemet.

A grillcsirke a nyári melegben életmentő, hiszen nincs más dolgunk, mint kiválasztani és hazavinni a gyönyörűen megsült húst. Ha egy picit feldobnád ezt az önmagában nem túl bonyolult, ám nagyon finom ételt, készítsd el az alábbi receptet – nem fogod megbánni. 

Hozzávalók:  

  • 1 kisebb grillcsirke 
  • 15 dkg koktélparadicsom 
  • 1 kisebb jégsaláta 
  • 2 alma 
  • 1 kápiapaprika 
  • fél kígyóuborka 
  • 1 csokor kapor 
  • 10 dkg füstölt sajt 
  • 3 dl görög joghurt  
  • 1 ek. majonéz 
  • 2 főtt tojás 
  • só  
  • őrölt fehér bors  

Elkészítése:

  1. Lehúzzuk a csirke bőrét, kicsontozzuk a szárnyast, a húsát kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy keverőtálba rakjuk az összes hozzávalót, mindent kockázunk, a koktélparadicsomokat mérettől függően felezzük vagy negyedeljük. Összeforgatjuk. A végén keverjük hozzá a joghurtot, a majonézt, az összevágott kaprot, végül sózzuk és borsozzuk. 

 

Ezek is érdekelhetnek