Az uborkákat alaposan megmossuk, és hosszában kettévágjuk. A belsejét kikaparjuk kanállal, majd felaprítjuk kisebb kockákra.
A töltelékhez a darálthúst összekeverjük a nyers rizzsel vagy magvakkal, az apróra vágott hagymával, fokhagymával és kaporral, kis sóval, és az egész tojásokkal. Az uborka felaprított belsejét is hozzákeverjük végül.
A tölteléket belehalmozzuk bőségesen az uborkákba, majd megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd az uborkák tetejére is helyezünk egy ívet, hogy kellemesen összepárolódjon az egész, és ne süljön túl hirtelen.
A sütőt közepes hőfokra állítjuk, és kb 20 percig sütjük, amíg szépen megpirul a tetején a sajt. Köretnek kíválóan illik hozzá egy kis éds-csípős csatni, esetleg sültparadicsom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre