Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-húsos töltött uborka

5/5
30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Az uborkákat alaposan megmossuk, és hosszában kettévágjuk. A belsejét kikaparjuk kanállal, majd felaprítjuk kisebb kockákra.

A töltelékhez a darálthúst összekeverjük a nyers rizzsel vagy magvakkal, az apróra vágott hagymával, fokhagymával és kaporral, kis sóval, és az egész tojásokkal. Az uborka felaprított belsejét is hozzákeverjük végül.

A tölteléket belehalmozzuk bőségesen az uborkákba, majd megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd az uborkák tetejére is helyezünk egy ívet, hogy kellemesen összepárolódjon az egész, és ne süljön túl hirtelen.

A sütőt közepes hőfokra állítjuk, és kb 20 percig sütjük, amíg szépen megpirul a tetején a sajt. Köretnek kíválóan illik hozzá egy kis éds-csípős csatni, esetleg sültparadicsom.

Megjegyzés

Az idén rengeteg saláta uborkám termett, amiből tettem is el bőven, és most kreáltam ezt a receptet, a töltött cukkíni mintájára. Nagyon finom lett! - olja25

Ezek is érdekelhetnek

Friss