Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Heringsaláta

15 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Hal
  • Tej

Elkészítés

  1. A heringfiléket felszeleteljük. A megmosott kígyóuborkát hosszában félbevágjuk, majd falatnyira daraboljuk. A megmosott retket felszeleteljük, a megtisztított újhagymát felkarikázzuk, a lila hagymát apróra kockázzuk. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
  2. Az előkészített összes hozzávalót tálba tesszük.
  3. A napraforgómagot serpenyőben zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk, és tányérra szórva hűlni hagyjuk. A leöblített friss kaprot finomra vágjuk, majd a tejfölbe keverjük és a napraforgómaggal együtt a heringsalátához adjuk.
  4. Megsózzuk, megborsozzuk, 1 csipet cukorral ízesítjük és összeforgatjuk. Éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

MÉG TÖBB ISTENI SALÁTA >>> 

Megjegyzés

A salátát tetszés szerint megszórhatod 1 tk rózsaborssal. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss