Elkészítés: A darált húshoz hozzákeverjük a tojást, a sót, a borsot, a reszelt fokhagymát, a zöldségkeveréket és annyi morzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Kis gombócokat formálunk belőle.
A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon megpároljuk, ekkor rátesszük a szeletelt répát, és tovább pirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, dobunk bele leveskockát, ízesítjük sóval, és hagyjuk felforrni.
Mikor felforrt, beletesszük a gombócokat, majd mikor újra felforr, a zöldbabot is hozzátesszük.
Amikor minden megfőtt, liszttel elkevert tejföllel behabarjuk a levest.
A kaprot felaprítjuk, és a levesbe szórjuk, majd ecettel ízlés szerint savanyítjuk. Rottyantunk egyet rajta és már tálalhatjuk is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre