Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros-ecetes tökleves

MME MME
5 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tököt lekaparom, magját kivájom, nem túl kicsi kockákra vágom. A murkot, petrezselymet, hagymát megtisztítom, felaprítom vagy karikára vágom - kedvem szerint. Az olajon megfuttatom a zöldségeket - a tök nélkül! -, felöntöm kb. 2 liter vízzel, enyhén sózom, majd teszek bele 2 evőkanál ételízesítőt, és 5 percig főzöm. Aztán belerakom a kockára vágott tököt és az apróra vágott zöldkaprot. és kb. 15-20 perc alatt puhára főzöm. A tojássárgákat elkavarom a tejföllel és 1 jó tele kanál ecettel, felöntöm egy levesmérőnyi töklevessel - azért, hogy higuljon, és a tojássárga ne fusson össze -, majd beleöntöm a levesbe, és épp csak egyet forralok rajta. Vigyázat, többet nem szabad forralni, mert a tojás szétmegy! Kész is, lehet tálalni. A tányérban lehet még tejfölözni és ecetezni, ízlés szerint.

Megjegyzés

Az ecettel és a kaporral ne spóroljunk, ezektől lesz finom. Akar forrón, akár langyosan finom, könnyű nyári leves. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss