Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros csülök tojásos káposztaágyon

MME MME
> 90 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 nagyobb csülök
  • 1 evőkanál olaj
  • ételízesítő
  • babérlevél
  • majoránna
  • köménymag
  • 1 fej vöröshagyma
  • fokhagyma
  • A töltelékhez:
  • 2-3 szem burgonya
  • 2-3 zsemle
  • 3 + 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 10-15 dkg füstölt sonka
  • kapor
  • bors
  • ételízesítő
  • szükség esetén zsemlemorzsa
  • A káposztaágyhoz:
  • 70 dkg savanyú káposzta
  • zsír
  • 4 tojás

Elkészítés

Elkészítés: A csülköt a hozzávaló fűszerekkel, kevés vízzel, lehetőleg kuktában (ha nincs, akkor fazékban), ügyelve, hogy lé mindig legyen rajta, megfőzzük úgy, hogy a csontot ki tudjuk venni belőle.

A töltelékhez megfőzzük a burgonyát, a zsemléket beáztatjuk, 3 tojást keményre főzünk. A vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, beletesszük az apróra vágott sonkát, és tovább pirítjuk.

Az összetört burgonyához hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, beletesszük a hagymás sonkát, az aprított főtt tojásokat, az apróra vágott kaprot. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, majd jól összedolgozzuk. Ha lágy, akkor teszünk bele zsemlemorzsát.

Beletöltjük a csülökbe a csontok helyére, ügyelve, hogy egyben maradjon. (Ha kell, összekötjük.)

Tepsibe tesszük és pirosra sütjük. Ha kész, hagyjuk hűlni, hogy szépen lehessen szeletelni.

A savanyú káposztát kevés zsíron megpároljuk. Amikor már majdnem jó, felverjük a tojásokat, ráöntjük a káposztára, és addig sütjük vele, amíg a tojás meg nem sül.

A felszeletelt csülökkel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss