Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros csirkeragu rösztivel

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirke felsőcomb
  • 1 kávéskanál mustár
  • 0,5 dl olaj
  • 2 csokor kapor
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • szárnyasfűszer
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • A rösztihez:
  • 80 dkg burgonya
  • bors
  • szárnyasfűszer
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítése: A csirkecombokat kifilézzük, majd egyenletes kockára vágjuk. Forró olajban megpirítjuk. Szárnyasfűszerrel, a kapor felével, mustárral ízesítjük, majd hozzáöntjük a bort. Jól kiforraljuk, és behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, végül hozzáadjuk a maradék kaprot.

Közben elkészítjük a rösztit. Lereszeljük a burgonyát, ízesítjük, és a serpenyőben korong vagy háromszög alakúra formázva kevés olajon szép ropogósra sütjük. Forrón tálaljuk, díszítésként megszórhatjuk még kevés kaporral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss