Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztával töltött pulykacomb burgonyalepényen

MME MME
2 5/5
90 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 db kb. 50 dkg-os pulyka felsőcomb
  • 30 dkg szálas savanyú káposzta
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 1/2 dl olaj
  • sülthús-fűszerkeverék – ízlés szerint
  • A körethez:
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olaj
  • 1 csomag mélyhűtött brokkoli (kb. 45 dkg)
  • 3 dkg vaj
  • 1 csipetnyi reszelt szerecsendió

Elkészítés

Előkészítés: A húst kicsontozzuk, de óvatosan, nehogy átvágjuk. A bőrét eltávolítjuk, a húst megmossuk és leszárítjuk. A káposztát ízlés szerint átöblítjük (hogy ne legyen túl savanyú). A szalonnát összevágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

Elkészítés: A szalonnát zsírjára pirítjuk, rátesszük a finomra vágott hagymát, és kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, beletesszük a babérlevelet, sózzuk, és 1 dl vizet öntünk hozzá. Fedő alatt 20 percig pároljuk. Közben a fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A kolbászt csíkokra vágjuk. A pulykahúst megszórjuk a fűszerkeverékkel, és bedörzsöljük a fokhagymával, majd beletöltjük a káposztát és a kolbászt. Feltekerjük és megkötözzük. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) kapcsoljuk. A húst tepsibe fektetjük, meglocsoljuk olajjal, ráöntjük a káposzta párolólevét, ha túl kevés, kicsi vízzel pótoljuk. A sütőben, gyakran locsolgatva 50-60 percig sütjük. Ha megsült kb. 15 percre alufóliával letakarjuk, majd felszeleteljük. A körethez a fokhagymát áttörjük. Megtisztítjuk a burgonyát, lereszeljük, és összekeverjük a liszttel, a tojással, sóval, a tejföllel, borssal, a fokhagymával. Palacsintasütőben kevés olajat forrósítunk, a burgonyás masszából evőkanálnyi halmokat teszünk bele, a kanál hátával elsimítjuk 3-4 mm vastagra, és a lepények mindkét oldalát szép pirosra megsütjük. A brokkolit forró sós vízbe tesszük, 4-5 percig főzzük, és leszűrjük. Felforrósítjuk a vajat, átforgatjuk benne a brokkolit, ha kell sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Tálaláskor a burgonyalepényt tányérra tesszük, ráfektetjük a felszeletelt húst, meglocsoljuk a levével. Mellé helyezzük a brokkolit.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 673 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss