Elkészítése: Levágjuk a káposzta vastag szárát, majd sós vízben puhára főzzük. A külső leveleket folyamatosan lehet leszedni róla, ahogyan megpuhulnak. A kisebb belső leveleket felaprítjuk a töltelékhez. A felaprított hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd összekerverjük a hússal, a
rizzsel, a felaprított káposztával és a fűszerekkel. Megtöltjük a leveleket, majd egy edényben szorosan egymás mellé fektetjük őket. Egy
kis zsiradékkal és káposztalével meglocsoljuk. Egy órán át főzzük, fél óra után megforgatjuk őket és meglocsoljuk a káposztalével.
Szűrjük meg a főzőlevet és keverjük hozzá a vízzel elkevert lisztet, majd egy kis tejfölt. Tálaláskor főtt krumplit adunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre