Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás tekercsek csilis paradicsomszósszal

default user icon
MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • 12 kelkáposztalevél
  • A töltelékhez:
  • 1 kis fej hagyma
  • 150 g darált marha- és sertéshús
  • 250 g konyhakész barna rizs
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 teáskanál fahéj
  • egy csipet őrölt csili
  • 2 teáskanál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • A paradicsomszószhoz:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 fokhagymagerezd
  • egy csipet őrölt csili
  • 400 g egész paradicsom

Elkészítés

1. A szószhoz pucoljuk meg a kétféle hagymát, aprítsuk fel őket. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, tegyük bele a hagymát, a fokhagymát és a csilit, alkalmanként kevergetve főzzük takarékon, majd közepes erősségű lángon kb. 5 percig.

2. Adjuk hozzá a paradicsomot (a levével együtt), és nyomkodjuk le kanállal. Pároljuk körülbelül 15 percig vagy addig, amíg be nem sűrűsödik. Ízesítsük. Kézi botmixerrel pépesítsük. Tegyük félre.

3. Eközben készítsük el a tölteléket: a hagymát pucoljuk meg, aprítsuk fel. A hozzávalókat tegyük egy nagy tálba, és keverjük össze.

4. Tegyük a káposztaleveleket (egyszerre 4-et vagy 6-ot) egy edénybe, és forrásban lévő, sós vízben főzzük 2 percig vagy addig, amíg puha nem lesz. Vegyük ki, tegyük egy szűrőbe, és hideg folyó vízzel öblítsük le őket. Tegyük egy hideg vízzel megtöltött tálba. Főzzük meg a másik adagot is.

5. Vegyük ki a leveleket a vízből, és terítsük ki háztartási papír törlőkendőre. Ha megszáradtak, osszuk szét rajtuk a tölteléket, és csavarjuk fel őket. Egy tűzálló tál aljára kanalazzunk egy kicsit a paradicsomszószból, és adjunk hozzá 3 evőkanál forró vizet. Ezen helyezzük el a tekercseket egymáshoz közel.

6. Kanalazzuk rájuk a maradék szószt. Fedjük le alufóliával vagy fedővel, és süssük 1 óráig.

Ezek is érdekelhetnek

Friss