Az apróra vágott káposztát megmossuk, a ghít egy edényben felmelegítjük, beletesszük a fekete mustármagot. Amíg pattog, lehúzuk a tűzről, hozzáadjuk a római köményt, majd, ha pirulni kezdett hozzáadjuk az aszafoetidát, a kurkumát és a chilit, a káposztát és a sót. Összekeverjük, és rátesszük a fedőt.
Takarék lángon addig főzzük, amíg a káposzta puha, de még ropogós marad (kb. 8-10 perc). Rizzsel vagy chapati kenyérrel tálaljuk.
Itt az ősz és akad káposzta bőven a piacok kínálatában:) Egyáltalán nem drága zöldség és nagyon változatosan elkészíthető. A káposzta az ájurvéda szerint keserű, fanyar és hűsítő. Könnyű és emésztést segítő hatású, serkenti az emésztés tüzét az agnit. A káposzta száraz és megkötő tulajdonságokkal is rendelkezik , ami székrekedést és gázokat okozhat. Bár ez a recept mindhárom dhosát kiegyensúlyozza, Vataknak ezt mértékkel kell fogyasztani. A kurkuma, hing és a só segítenek csökkenteni azon tulajdonságokat, melyek fokozzák a Vatat. Ez a subji recept, orvosi felhasználását tekintve úgy működik, mint egy enyhe hashajtó. - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!