Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás sertésborda

MME MME
1
90 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, besózzuk, és fedő alatt zsírban (olajban) puhára pároljuk.

Közben külön edényben megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadjuk az előre megmosott, apróra vágott savanyú káposztát. Ízlés szerint borssal, fokhagymával, majoránnával, köménnyel és babérlevéllel ízesítjük. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és készre pároljuk. Ha a káposzta elkészült, liszttel megszórjuk, vízzel (ha van, egy kis húslevessel) felengedjük, hogy kellemes szaftja legyen.

A húst kiszedjük a zsiradékból, a káposztához adjuk, majd az egészet összeforraljuk.

Tálaláskor tejföllel gazdagítjuk, köretként krumplifánkkal, krokettel kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss