Elkészítés: A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, besózzuk, és fedő alatt zsírban (olajban) puhára pároljuk.
Közben külön edényben megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadjuk az előre megmosott, apróra vágott savanyú káposztát. Ízlés szerint borssal, fokhagymával, majoránnával, köménnyel és babérlevéllel ízesítjük. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és készre pároljuk. Ha a káposzta elkészült, liszttel megszórjuk, vízzel (ha van, egy kis húslevessel) felengedjük, hogy kellemes szaftja legyen.
A húst kiszedjük a zsiradékból, a káposztához adjuk, majd az egészet összeforraljuk.
Tálaláskor tejföllel gazdagítjuk, köretként krumplifánkkal, krokettel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre