Elkészítés: A lisztet a margarinnal, pici sóval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgáját, a tejben felfuttatott élesztőt, és a tejföllel összegyúrjuk. Gyenge, puha tésztát kapunk, majd fél óráig pihentetjük.
Az 50 dkg reszelt káposztát kevés olajban pici vízzel, cukorral, citromlével lassú tűzön megpirítjuk.
A pihent, kelt tésztát vékonyra nyújtjuk, és a káposzta felével megkenjük. Ízlés szerint megszórjuk borssal. Néhányszor áthajtogatjuk. Fél órát ismét pihentetjük, majd újra kinyújtjuk, és a maradék káposztával megkenjük, picit borsozzuk.
Fél órai pihentetés után kinyújtjuk ujjnyi vastagra, és közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tojásfehérjével a tetejét megkenjük,
sajttal megszórjuk.
A tepsiben még egy keveset pihentetjük, és forró sütőbe tesszük, pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre