Elkészítés: Egy hőálló tálat kikenek libazsírral. Erre szeletelem a hagymát, majd a megtisztított és kisebb kockára vágott nyers burgonya felét, a káposzta felét és a felkarikázott kolbászt az erőspaprikával.
Sózom, borsozom, őrölt köménnyel és őrölt babérlevéllel is meghintem. Ezután a kockára vágott krumpli másik fele következik, a maradék savanyú káposztával.
Erre helyezem a csontjáról lefejtett csirkemellet, amit sóval, borssal, kakukkfűvel és majoránnával ízesítettem. Az egészet szalonnaszeletekkel fedem.
A sütőt előmelegítem 200 C fokra, a tálat alufóliával szorosan beborítom, és 1,5 órát sütöm.
Ezután kiveszem, az alufóliát leveszem, és rákenem a nagy pohár tejfölt, amiben 1 tojást elkevertem. Ezzel további 15 percet sütöm, és az étel elkészült.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!