Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás rakott krumpli kolbásszal és hússal

120 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: Egy hőálló tálat kikenek libazsírral. Erre szeletelem a hagymát, majd a megtisztított és kisebb kockára vágott nyers burgonya felét, a káposzta felét és a felkarikázott kolbászt az erőspaprikával.

Sózom, borsozom, őrölt köménnyel és őrölt babérlevéllel is meghintem. Ezután a kockára vágott krumpli másik fele következik, a maradék savanyú káposztával.

Erre helyezem a csontjáról lefejtett csirkemellet, amit sóval, borssal, kakukkfűvel és majoránnával ízesítettem. Az egészet szalonnaszeletekkel fedem.

A sütőt előmelegítem 200 C fokra, a tálat alufóliával szorosan beborítom, és 1,5 órát sütöm.

Ezután kiveszem, az alufóliát leveszem, és rákenem a nagy pohár tejfölt, amiben 1 tojást elkevertem. Ezzel további 15 percet sütöm, és az étel elkészült.

Megjegyzés

Nem kell alá semmilyen folyadék, mert a savanyú káposztában van elég nedvesség, de ha van időnk a burgonyát előfőzhetjük. Természetesen tarjával, csülökkel vagy bármilyen más húsfélével is elkészíthető. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss