Elkészítés: A hurkákat alufóliába csomagoljuk, és előmelegített forró sütőben megsütjük.
Közben a rizst 2 evőkanál olajon megfuttatjuk, és a térfogatához képest másfélszeres vízzel felöntjük. Beletesszük az ételízesítőt, és addig pároljuk, míg az összes levet magába szívja.
Egy tepsiben elterítjük a savanyú káposztát, elrendezzük rajta a hagymakarikákat, majd rászórjuk a rizst. Felöntjük 2 pohárnyi vízzel, majd rárakjuk a megsült és karikákra vágott hurkákat. A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, és lelocsoljuk vele az ételt.
Alufóliát borítunk a tetejére, és 25 percig közepes lángon pároljuk. Végül a fóliát levéve, kissé megpirítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre