hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás pontyleves

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Allergének
  • Hal
  • Tej

Elkészítés

  1. A káposztás pontyleves elkészítéséhez a halfilét ujjnyi vastagra szeljük, és besózzuk.
  2. A káposztát kifacsarjuk, ha túl savanyú, átmossuk, és ollóval rövidre vágjuk, így könnyebb fogyasztani és gusztusosabb.
  3. Fazékba rakjuk a felkockázott vöröshagymával együtt, rátesszük a babérleveleket, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, és fedő alatt puhára főzzük. Ha kell, a vizet pótoljuk, és ízlés szerint teszünk bele sót és ételízesítőt.
  4. Ha a káposzta megfőtt, rárakjuk a besózott halat, és pár perc alatt puhára pároljuk. Végül erős paprikával, kifacsart citromlével, tejföllel és majoránnával ízesítjük. Egyet forralunk rajta, és tálaljuk. 

Megjegyzés

Ez kifejezetten őrölt pirospaprika nélküli fehér halleves. Recept: Tömböly Dénesné - MME

Ezek is érdekelhetnek