Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás pogácsa egyszerűen

120 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A káposztát lereszeljük, besózzuk, majd 10 perc pihentetés után kicsavarva olajon megpirítjuk.
  2. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, és az élesztőt és felfuttatjuk. Közben a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, a tojássárgáját, a tejfölt, a túrót, és a pirított káposztát. Lágy tésztává gyúrjuk, nem baj ha kicsit ragad, óvatosan lisztezzük. 1-2 órát kelesztjük.
  3. Kelesztés után ujjnyi vastagra nyújtjuk, kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket tojásfehérjével kenjük meg. 200-240 fokon szép pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss