Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás pirog II.

MME MME
4.5/5
120 perc
mester
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1,5 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg káposzta
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál cukor
  • őrölt bors
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott, kitorzsázott káposztát lereszeljük, megsózzuk és kicsit állni hagyjuk. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd a kicsavart káposztát hozzáadjuk, megcukrozzuk, és lefedve puhára pároljuk. Amikor a levét elfőtte, egy kissé megpirítjuk.

A lisztből a margarinnal, a langyos tejben felfuttatott élesztővel, a tojással, csipetnyi sóval és egy kevés vízzel nem túl kemény tésztát gyúrunk. Letakarva, langyos helyen kelni hagyjuk.

Belisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ovális alakú korongokat vágunk ki belőle. A korongokra 1-1 kanálnyi káposztás tölteléket halmozunk, félbehajtjuk, széleit egy kissé összenyomjuk, még kb. 20 percig kelesztjük.

Végül bő, forró olajban mindkét felüket ropogósra sütjük, és forrón tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss