Elkészítés: A megmosott, kitorzsázott káposztát lereszeljük, megsózzuk és kicsit állni hagyjuk. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd a kicsavart káposztát hozzáadjuk, megcukrozzuk, és lefedve puhára pároljuk. Amikor a levét elfőtte, egy kissé megpirítjuk.
A lisztből a margarinnal, a langyos tejben felfuttatott élesztővel, a tojással, csipetnyi sóval és egy kevés vízzel nem túl kemény tésztát gyúrunk. Letakarva, langyos helyen kelni hagyjuk.
Belisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ovális alakú korongokat vágunk ki belőle. A korongokra 1-1 kanálnyi káposztás tölteléket halmozunk, félbehajtjuk, széleit egy kissé összenyomjuk, még kb. 20 percig kelesztjük.
Végül bő, forró olajban mindkét felüket ropogósra sütjük, és forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre