Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás libacomb

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A combokat bőrös oldalukkal lefelé lábasba rakjuk, és közepes lángon kb. 10 percig sütjük, jól megpirítjuk. Ha kész, kiemeljük, zsírjából pedig csak 3-4 evőkanálnyit hagyunk a lábasban, a többit félretesszük. A szalonnát kis kockára, a hagymát finomra vágjuk, majd együtt a liba visszamaradó zsírjában közepes lángon 5-6 percig pirítjuk. Ekkor a pirospaprikát belekeverjük, és egy kevés vízzel azonnal felöntjük, nehogy megégjen. A káposztát kinyomkodjuk, ha túl savanyú, akkor kissé kimossuk, rövidebbre aprítjuk. A paprikás alapba keverjük, és annyi vizet vizet öntünk rá, amennyi épp ellepi. Megborsozzuk, megsózzuk, és az elősütött libacombokat hozzáadjuk. Felforraljuk, majd lefedjük, és kis lángon kb. 1 óra 20 perc alatt puhára pároljuk, az elfövő levét vízzel pótoljuk. A kolbászt vékony karikára vágjuk, a borral együtt a káposztás húshoz adjuk, és 10 percig főzzük. A combokat kiemeljük belőle. A káposztát 10 percig pihentetjük, így zsírja feljön a tetejére, a felesleget könnyedén leszedhetjük róla. A lisztet egy pohárnyi vízzel simára keverjük, a forró káposztához öntjük, és kevergetve 4-5 percig forraljuk. Tálalás előtt a húst újra beleforgatjuk, ha kell, sózzuk, és fölaprított petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek