Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban

MME MME
50 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A káposztát sózzuk, fűszerezzük, és hozzáadunk annyi csicseriborsó lisztet, amennyi épp összefogja. Diónyi golyókat formázunk a keverékből. Egy edényben 180 fokosra hevítjük az olajat, és kisütjük benne a gombóckat. Vigyázat, óvatosan forgassuk, mert könnyen széteshetnek, ezért jobban tesszük, ha addig nem is piszkáljuk őket, amíg egy vékony kéreg ki nem alakul rajtuk a sütés elején. Amikor a golyók aranyszínűre sültek, lecsöpögtetjük őket.
  2. Ezután egy kisebb lábosban olajat hevítünk, illatosra pirítjuk benne a római köményt, hozzáadjuk a gyömbért, majd néhány másodperc múlva beleszórjuk a porfűszereket és rögtön utána, nehogy a fűszerek megégjenek, hozzáadjuk a paradicsompépet is. 15-20 percig lassú tűzön rotyogtatjuk. Ha besűrűsödött, felöntjük 2 dl vízzel, és újra felforraljuk. Végül megsózzuk, cukrozzuk, beleöntjük a tejszínt, és a korianderzöldet is hozzá keverjük, majd levesszük a tűzről.
  3. 10 perccel a tálalás előtt a paradicsomszószba áztatjuk a gombócokat. Kitűnőek forró párolt rizzsel, vagy akár a kedvenc spagettiszószunkkal, tésztával felszolgálva.

Nézd meg videón, hogyan készül ez a csodás finomság:

A videó elkészítését a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége támogatta.

Az Étel Élet. A Te segítségeddel adjuk. Támogasd ételosztó munkánkat adód 1+1%-ával, hogy ilyen finomságokkal segíthessünk naponta 3000 rászorulót országszerte!

Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége Technikai szám: 0389

Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány Adószám: 18095575-1-41

Megjegyzés

A kofta indiai módra készült zöldséggombóc, amelynek számtalan változata létezik. A legmegfelelőbb zöldségek a karfiol, a cukkini, a tök, a burgonya, a spenót és a fehér retek. A főfogás részeként vagy csemegeként egyaránt tálalhatjuk. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss