Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás kocka (cvekedli) füstölt szalonnával és fehérborral

60 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A káposztát lereszelem. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítek, ebben megpirítom a felkockázott szalonnát, majd karamellizálom a cukrot, s beleteszem a káposztát. Sózom, borsozom (jó sok borsot használok), s állandó keverés mellett, hogy ne égjen oda, párolom. Amikor már majdnem kész, öntök hozzá egy kevés bort.

Sós vízben, melyhez kevés olajat adok, megfőzöm a tésztát, leszűröm. Egy serpenyőben kevés vajat olvasztok, beleforgatom a tésztát, s egy kicsit megpirítom. Végül beleforgatom a káposztába, összekeverem.

Megjegyzés

Tálaláskor teszek a közepére egy kanál tejfölt. Aki édesebben szereti, szórhat rá porcukrot is. Én inkább még újra megborsozom. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss