Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás-húsos palacsinta

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 12 db előre sütött sós palacsinta
  • A pörkölthöz:
  • 1 kg sertéslapocka
  • 1 nagy fej aprított vöröshagyma
  • 2-3 kanál lecsó
  • 1 dl bor (nem karakteres ízű)
  • 1-2 teáskanál ételízesítő
  • 1 evőkanál édes őrölt paprika
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 20 dkg finomra gyalult káposzta
  • A palacsinták töltéséhez:
  • 30 dkg trappista sajt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 egész tojás
  • 1 kanál zsemlemorzsa
  • 1 kis pohár tejföl
  • friss majoránna
  • petrezselyem
  • borsikafű

Elkészítés

Elkészítés: Sütünk 12 sós palacsintát.

1 kg sertéslapockából finom pörköltet főzünk hagymás alapon a lecsóval és a fűszerekkel. Amikor a hús már puha, beletesszük a
20 dkg finomra gyalult káposztát. A káposztát is puhára főzzük.

Kiszedjük a káposztás pörköltet lyukas kanállal, hogy a szaft java visszamaradjon. Kissé kihűtjük a húst, és belekeverünk 3 egész tojást, 2 gerezd tört fokhagymát, 1 kanál zsemlemorzsát és a reszelt sajt felét. Sózzuk, borsozzuk, és adunk még hozzá majoránnát, borsikafüvet, petrezselymet.

Megtöltjük a palacsintákat, amelyeket a két szélén behajtunk, majd feltekerünk, és kivajazott, zsemlemorzsával szórt tepsibe helyezünk. A reszelt sajt másik felével egyenletesen megszórjuk a tetejét, és ráöntjük a visszamaradt szaftot, amelyet előzőleg 1 kis pohár tejföllel kikevertünk.

180-200 fokon 20-30 perc alatt ropogósra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss