Elkészítés: A húst a sütést megelőző este besózzuk, a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Letakarva, hűtőben másnapig így pácoljuk.
A káposztát, ha túl savanyú kissé átmossuk, majd egy peremes tepsi vagy tűzálló tál aljára terítjük.
A köménymaggal és a cukorral behintjük, a hagymát megtisztítjuk, fölszeleteljük, a káposztára szórjuk. Erre kerül a felkarikázott alma, aminek a magházát kivágtuk. A megtisztított, felszeletelt burgonyával befedjük, kissé megsózzuk, majd a hússzeleteket ráfektetjük.
Alufóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal 180 fokon kb. 75 perc alatt megsütjük, a vége felé a fóliát levesszük, szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre