hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás-húsos egytál

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst a sütést megelőző este besózzuk, a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Letakarva, hűtőben másnapig így pácoljuk.

A káposztát, ha túl savanyú kissé átmossuk, majd egy peremes tepsi vagy tűzálló tál aljára terítjük.
A köménymaggal és a cukorral behintjük, a hagymát megtisztítjuk, fölszeleteljük, a káposztára szórjuk. Erre kerül a felkarikázott alma, aminek a magházát kivágtuk. A megtisztított, felszeletelt burgonyával befedjük, kissé megsózzuk, majd a hússzeleteket ráfektetjük.

Alufóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal 180 fokon kb. 75 perc alatt megsütjük, a vége felé a fóliát levesszük, szép pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek