Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás húsgombócleves

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Darált húst összedolgozzuk a tojással és a rizzsel. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és gombócokat formázunk belőle.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával, beletesszük a megmosott káposztát, vízzel felengedjük, felforraljuk, majd beletesszük a gombócokat.
  3. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a babérlevelet. Végül liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
  4. Csak rázogatjuk az edényt, nem fakanállal keverjük, hogy a gombócok ne essenek szét.

 

Megjegyzés

Egy szelet friss puha kenyérrel és egy pohár borral:) - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss