hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás gulyás

MME MME
4.5/5
120 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A sertés- és marhahúst megmossuk, és 3x3 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A savanyú káposztát - ha túl
savanyú, rövid ideig hideg vízben áztatjuk - kinyomkodjuk.
Elkészítés: Az olajat egy nagy lábasban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, aranysárgára pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, és hozzáadjuk az ecetet. Beletesszük a húsokat, kevergetve pirítjuk, majd megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt, babérlevelet, kakukkfüvet. Letakarjuk, és lassú tűzön kb. másfél óra hosszat dinszteljük. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a káposztát, jól összekeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd kb. még egy óra hosszat főzzük, amíg a káposzta is megpuhul. Forrón tálaljuk, ízlés szerint tejfölt kínálunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek