Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás egérke

MME MME
5/5
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A káposztát lereszeljük, ízlés szerint sózzuk, és kb. 10 percig állni hagyjuk. Ezután a levét kifacsarjuk, és a káposztát kevés olajon átsütjük.
A darált húst összekeverjük a sült káposztával, beleütjük az egész tojásokat, borsozzuk, sózzuk, de csak finoman, mert a káposzta már sós, s beletesszük a többi fűszert is. Összedolgozzuk, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen ragacsos, de túl kemény se, mert akkor a sütés folyamán szétesik.
Egy edényben bőséges mennyiségű olajat hevítünk, s ha elég forró, kis gombócokat formázunk a masszából, melyeket oválisra alakítunk, és az olajban kisütjük. Akkor jók, ha feljönnek az olaj tetejére. Törlőpapírra szedjük őket, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róluk.

Megjegyzés

Bármilyen köret vagy főzelék illik mellé, de legfinomabb lágy burgonyapürével és friss fejessalátával. Vasárnapi ebédként fogyasszunk mellé balatonkörnyéki könnyű fehérbort. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss