Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Káposztás canelloni paradicsomszósszal

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A káposztát megmossuk, felaprítjuk, és forrásban lévő sós vízben kb. 4 percig forrázzuk. Amikor már kissé megpuhult, rövid ideig hideg víz alá tartjuk, majd jól lecsöpögtetjük.

A hagymát megpucoljuk, majd finom kockákra vágjuk. 2 evőkanál olajat egy nagyobb fazékban felhevítünk. A hagymakockák felét 1-2 percig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a káposztát, és kb. 3 percig dinszteljük. 1,5 dl alaplével felöntjük, és kb. 30 percig lefedve pároljuk. A káposztát sóval, borssal, szegfűborssal és egy kevés cukorral ízlés szerint megfűszerezzük.

A fokhagymát megpucoljuk és finom kockákra vágjuk. 1 evőknál olajat egy fazékban felhevítünk. A fokhagymát és a maradék hagymát benne megdinszteljük. A paradicsompürét hozzáadjuk, összeforraljuk a paradicsommal, és kb. 1,5 dl alaplével felöntjük. Felfőzzük, 3-4 percig lefedve tovább forraljuk. A paradicsomszószt majorannával fűszerezzük, sóval, borssal és cukorral ízesítjük.

A ricottát a káposztához keverjük, sózzuk, borsozzuk. A cannellonikat a káposztás masszával megtöltjük.

Egy kevés paradicsomsósszal kikenünk egy sütőformát, vagy egy sütőpapírral bélelt tepsibe 1-1 evőkanálnyi szószt egymástól távolabb elmaszatolunk. Az előkészített cannellonikat a paradicsomszószra rakosgatjuk, ha egyszemélyes adagokat készítünk a sütőpapíros tepsiben, akkor 3-3 darabot lerakunk, közéjük szószt öntünk, majd jöhet megint egy sor töltött tészta, és szósz kerül a tetejére is. A sajtot a tészta tetején egyenletesen elosztjuk.

Előmelegített sütőben (elektromos 200 C, gáz: 3-as fokozat) kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss