Elkészítés: A birkahúst feldaraboljuk. Fontos, hogy csontos hús is legyen benne, mert javítja a pörkölt ízét. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A káposztát legyaluljuk, a zöldpaprikát felkarikázzuk, a paradicsomot felszeleteljük, a burgonyát felkockázzuk.
Zsírban megpirítjuk a hagymát, pirospaprikát szórunk rá, majd hozzáadjuk a húst. Megpároljuk, majd hozzáöntjük a vörösbort, és felforraljuk. Hozzáadjuk a káposztát, a burgonyát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, és összepároljuk a zöldségeket a hússal. Kakukkfűvel, köménymaggal, pirospaprikával, sóval ízesítjük, majd puhára főzzük. Kenyérrel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre